Onze mobiele bibliotheek is een opblaasbare installatie voor 20 personen (met inachtneming van corona-regels) met daarin het resultaat van het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in de lage landen ooit: 333 getuigenissen om te luisteren of te lezen in het Nederlands en Engels.

In de mobiele bibliotheek vind je:

  • De oorspronkelijke audio-opnames van onze interviews
  • Fantasieën ingedeeld in 9 categorieën en 66 subcategorieën, zoals deze ook terug te vinden zijn in ons boek
  • Fantasieën die zowel te beluisteren als te lezen zijn

De mobiele bibliotheek is makkelijk op te bouwen, af te breken en te vervoeren en kan dus makkelijk op verschillende locaties worden neergezet.

Ook hosten we graag fantasieproeverijen in de mobiele bibliotheek.

Hieronder kan je luisteren naar een voorproefje van audiofragmenten die te beluisteren zijn in de mobiele bibliotheek

Zou je de mobiele bibliotheek zelf van binnen willen ervaren of wil je een workshop bijwonen? Houd dan onze agenda in de gaten!

De mobiele bibliotheek was onderdeel van de Yes, Please! tentoonstelling in Marres, Maastricht.

In de tentoonstelling werden bezoekers, door middel van een menukaart van erotische fantasieën, kamer voor kamer door nieuwe fantasiewerelden geleid. Door sluiers van schaamte, onder zachte tapijten en in een ietwat kinky keuken konden bezoekers de veelzijdigheid van de menselijke verbeelding ontdekken.

“Eye-catcher […] is The Membrane [de mobiele bibliotheek]: een installatie bestaande uit een enorme roze opgeblazen ballon die je kan betreden. In deze bubbel liggen zitkussens en twee tafels met gaten waar genummerde rollen tekst uitsteken, die je kunt lezen. Ook liggen er waaiers die functioneren als een soort kleurenstaaltjes: je kunt zelf kiezen welke van de interviews je wil beluisteren.”

Metropolis M over de Yes, please! tentoonstelling


Concept: Pascal Leboucq, Marc Alberto, Lucas De Man
Dramaturgie en inhoud: Lucas De Man, Mariëlle de Goede
Vormgeving: Pascal Leboucq, Naomi Jansen, Vivien Vuong
Illustraties: Atelier Cambré 
Geluidskunst: Marc Alberto
Productie: Rosa van der Flier

Techniek en co-producent: Marres Met speciale dank aan Marres, DeBuren, het overige Yes, Please! team en alle geïnterviewden.

Partners