Voor ons onderzoek hebben we al meer dan 150 mensen live geïnterviewd op een podium over hun erotische fantasieën. Dit hebben we gedaan in onze LIVE shows, waarmee we in 2019 o.a. op Lowlands, Theater aan Zee en De Parade hebben gestaan.

In deze shows, genaamd Yes, Please! LIVE, namen we het publiek mee door ons onderzoek en de geschiedenis van de erotiek, én interviewden we één of twee gasten over hun fantasie.

Benieuwd hoe dat ging?
Influencer Linda de Munck was één van onze Yes, Please! LIVE gasten op Lowlands in 2019. In onderstaande video toont ze hoe dat ging! (te zien in de video vanaf 4:40).

“Door een taboe bespreekbaar te maken ontstaan er mooie momenten in deze voorstelling. Eigenlijk heeft Yes, Please! LIVE weinig met erotiek te maken en veel meer met kwetsbaarheid.”

De Theaterkrant

Boekpresentatie/fantasieproeverij
Sinds begin 2020 en de publicatie van ons boek hebben we Yes, Please! LIVE doorontwikkeld tot een boekpresentatie, waarbij we het publiek meenemen door (de categorieën van) ons boek en vertellen welke verrassende bevindingen we met ons onderzoek hebben gevonden die door eerder onderzoek nog niet waren ontdekt.

Ook organiseren we fantasieproeverijen waarin we het publiek – aan de hand van een menukaart met daarop alle (sub)categorieën van fantasieën – laten proeven van de verschillende smaken die de erotische verbeelding te bieden heeft. 

De boekpresentatie en fantasieproeverij kunnen we ook combineren tot één performance, en kan plaatsvinden in onze mobiele bibliotheek.

LIVE interview
Omdat ons onderzoek doorloopt, interviewen we nog altijd graag een gast aan het einde van deze boekpresentatie/fantasieproeverij. Deze gast is van tevoren door ons geselecteerd, kan een onbekend of bekend persoon zijn, en is van tevoren geïnformeerd, maar niet voorbereid. Na het interview, dat zo’n 10 tot 15 minuten duurt (afhankelijk van de fantasie), kan het publiek ook nog vragen stellen aan de gast.

Benieuwd om zo’n event/interview bij te wonen? Houd dan onze agenda in de gaten!


Yes, Please! LIVE was een productie van Stichting Nieuwe Helden, in samenwerking met deBuren, Marres Maastricht, De Vooruit, Amerpodia en De Verkadefabriek.

Concept en regie: Lucas De Man
Hosts liveshow: Lucas De Man, Rashif El Kaoui, Tijs Huys, Oscar Kocken, Isil Vos, Elsa May Averill, Charlot van der Meer
Audio: Marc Alberto
Vormgeving: Pascal Leboucq, Naomi Janssen
Projectleiding: Kim Eldering
Creatief producent: Charlot van der Meer
Technische productie: Emiel Rietvelt, Lucas Kramer

Partners