De manier waarop erotiek in onze tijd verbeeld wordt, laat meestal niks meer aan de verbeelding over.  Om de verbeelding te prikkelen organiseert deBuren, De Nieuwe Liefde en Lucas De Man met zijn Stichting Nieuwe Helden elk jaar de literaire schrijfwedstrijd Het Rode Oor. Een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

Dit voorjaar selecteerde een vakkundige jury uit ruim 300 inzendingen 9 erotische kortverhalen die meedingen naar Het Rode Oor 2020. De jury van Het Rode Oor 2020 bestond uit Corine Koole (journalist en auteur), Simon(e) van Saarloos (filosoof en auteur), Anaïs Van Ertvelde (historicus en auteur), Rashif El Kaoui (theatermaker en auteur), Y.M.P (woordkunstenaar), Debbie Marbus (oprichter Het Rode Oor) en Lucas De Man (theatermaker).

Op 14 september vond een wervelende finale vol erotiek en live muziek plaatst in de Nieuwe Liefde in Amsterdam, met Lucas De Man als gastheer en Corine Koole en Anaïs Van Ertvelde als speciale gasten. Jaouad Alloul zorgde voor muzikale intermezzo´s. Stemacteurs Tijs Huys, Elsa May Averill, Valentijn Dhaenens en Julia Ghysels lazen de 9 beste verhalen voor. En het publiek koos de winnaar: Joanne van Beek, met ‘Smeltwater’. Gefeliciteerd, Joanne!

Luister hier naar de erotische verhalen van alle negen finalisten.


Het Rode Oor is een samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden, DeBuren, De Nieuwe Liefde en VPRO Mondo en onderdeel van project Yes, Please!.

Partners