Wie wint het Rode Oor 2019?

We roepen schrijftalent in Nederland en Vlaanderen op om een literair erotisch kortverhaal te schrijven, een prikkelend verhaal om naar te luisteren. Seks mag, maar hoeft niet.

 

De 8 beste verhalen worden geselecteerd door een vakkundige jury: Katja Schuurman (acteur, presentator en auteur), Mia Timiaan (auteur en winnaar van het Rode Oor 2017), Daan Borrel (auteur en journalist), Anne Moraal(auteur en eindredacteur VPRO Nooit meer slapenMelisa Can (Broadly) en Lara Taveirne (auteur en regisseur).

De finalisten van 2019 zijn bekend!

Na vele uren lezen, wikken, en wegen, is de voorselectie van het Rode Oor bekend! Benieuwd van welke auteurs werk voorgedragen wordt op 30 april?

De finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

.. tromgeroffel ..

Vanesse Vanhove – All that jazz
Evelyne Janssens – Made in China
Caro van Thuyne – Paul Snoek
Caroline van Keeken – Nietzsche
Werner de Valk – Natuurlijke selectie
Marloes van der Singel – Revolutie
Geraldine Lorijn – Wet without string
Anne Mari Marcel – Nattigheid

.. Maken die titels jou nou ook zo benieuwd? Koop snel je kaartje voor de finale-avond!

De 8 verhalen worden tegelijkertijd op een podium in Amsterdam en Antwerpen voorgedragen door de mooiste stemmen uit de Lage Landen.

Het publiek in beide steden kiest de winnaar van het Rode Oor 2019.

 

Lucas de Man is net als vorig jaar de gastheer van de finale in de Nieuwe Liefde.

 

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis, Nooit meer slapen (VPRO), Charlie Magazine, Broadly (Ervaringen van vrouwen en LHBT+ers door VICE) en Mijn Geheim. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden i.s.m. deBuren, De Nieuwe Liefde, Verkadefabriek, Compagnietheater, Vooruit en Marres Maastricht

Partners