Waar is de erotiek gebleven? We zien vooral porno óf preutsheid. Daar brengt de meest sexy literaire schrijfwedstrijd Het Rode Oor verandering in. Om de verbeelding te prikkelen organiseert deBuren, De Nieuwe Liefde en Lucas De Man met zijn Stichting Nieuwe Helden elk jaar deze literaire schrijfwedstrijd. Een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische korte verhalen om naar te luisteren.

Een vakkundige jury selecteert elk jaar de acht beste verhalen, die tijdens een finalemoment voorgedragen worden. Het publiek stemt voor zijn favoriete verhaal en kiest zo de winnaar.

De winnaar krijgt de trofee ‘Het Rode Oor’ (telkens een ander ontwerp), een geldprijs van 250 euro en feedback van de jury. De 8 beste verhalen worden gepubliceerd en krijgen een podcastversie.

Winnaars van Het Rode Oor
2017: Mia Timiaan, ‘Liefde in sausvorm’
2018: Luz Berge, ‘We zijn de laatsten in de wasserette’
2019: Caroline van Keeken, ‘Nietzsche’
2020: Joanne van Beek, ‘Smeltwater’

Luister naar de winnende verhalen én die van andere finalisten, of bekijk de hele finale van Het Rode Oor 2020 hieronder.


Het Rode Oor is een samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden, DeBuren, De Nieuwe Liefde en VPRO Mondo en onderdeel van project Yes, Please!. 

Partners