We riepen begin dit jaar schrijftalent in Nederland en Vlaanderen op om een literair erotisch kortverhaal te schrijven, een prikkelend verhaal om naar te luisteren. Seks mocht, maar hoefde niet.

De 8 beste verhalen werden geselecteerd door een vakkundige jury: Katja Schuurman (acteur, presentator en auteur), Mia Timiaan (auteur en winnaar van het Rode Oor 2017), Daan Borrel (auteur en journalist), Anne Moraal(auteur en eindredacteur VPRO Nooit meer slapenMelisa Can (Broadly) en Lara Taveirne (auteur en regisseur).

Op 30 april werden de 8 beste verhalen voorgelezen door de mooiste stemmen van de lage landen, gelijktijdig in Antwerpen en Amsterdam. Uiteindelijk was het aan het publiek om de winnaar van het Rode Oor 2019 te kiezen.

Met trots laten wij weten dat Caroline van Keeken met haar verhaal Nietzsche de prijs in ontvangst heeft mogen nemen!

Kon je er niet bij zijn, of wil je graag nog eens alle verhalen terugluisteren? Dat kan! VPRO Nooit Meer Slapen heeft een podcastserie gemaakt met alle 8 geselecteerde verhalen, te vinden via deze link.

Organisatie Rode Oor 2019: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis, Nooit meer slapen (VPRO), Charlie Magazine, Broadly (Ervaringen van vrouwen en LHBT+ers door VICE) en Mijn Geheim. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden i.s.m. deBuren, De Nieuwe Liefde, Verkadefabriek, Compagnietheater, Vooruit en Marres Maastricht

Partners