In Yes, Please! de tentoonstelling worden bezoekers door middel van een menukaart met wel 333 erotische verhalen uit 66 subcategorieën, kamer voor kamer door nieuwe fantasiewerelden geleid. Door sluiers van schaamte, onder zachte tapijten en in een ietwat kinky keuken ontdekken bezoekers de veelzijdigheid van de menselijke verbeelding. Bolleke staat gedurende de tentoonstelling in de tuin van Marres, waar op inschrijving meer interviews afgenomen worden.

Stichting Nieuwe Helden deed in de afgelopen twee jaar onderzoek naar de erotische fantasieën van meer dan 300 Nederlanders en Vlamingen. Bolleke, een met audioapparatuur uitgeruste caravan, trok langs verschillende festivals om erotische fantasieën te verzamelen. De verzamelde verhalen werden ondergebracht in negen categorieën: 1. Meerdere mensen; 2. Macht, controle, ruwe seks; 3. Nieuwigheid, avontuur en afwisseling; 4. Taboes & verboden seks; 5. Delen van partners & non-monogamie; 6. Romantiek & passie; 7. Erotische flexibiliteit; 8. Herbeleven; en 9. Focus en Sensaties. Deze vormende basis voor de tentoonstelling Yes, Please!, die van 8 maart tot en met 7 juni 2020 in Marres, Maastricht te beleven is. Voor actuele openingstijden en bezoekinformatie zie marres.org

Pascal Leboucq is vormgever van de tentoonstelling en werkt samen met Naomi Jansen en Vivien Vuong. Geluidskunstenaar Marc Alberto maakt de soundtracks. De dramaturgie van de tentoonstelling, waarin ook het onderzoek wordt gedeeld, is in handen van Lucas De Man.

Foto’s: Gert Jan van de Rooij en Rob van Hoorn

Partners

 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset
 data-srcset