YES! Met trots kunnen wij laten weten dat we een prachtige jury hebben samen kunnen stellen voor Het Rode Oor 2019!

Wat ons onderscheidt van elk ander organisme is ons vermogen tot erotische verbeelding. deBuren en Lucas de Man(Stichting Nieuwe Helden) zijn voor deze editie van Het Rode Oor op zoek naar erotische fantasieën.

We roepen schrijftalent in Nederland en Vlaanderen op om een literair erotisch kortverhaal te schrijven, een prikkelend verhaal om naar te luisteren. Seks mag, maar hoeft niet.

 

De 8 beste verhalen worden geselecteerd door een vakkundige jury: Katja Schuurman (acteur, presentator en auteur), Mia Timiaan (auteur en winnaar van het Rode Oor 2017), Daan Borrel (auteur en journalist), Anne Moraal(auteur en eindredacteur VPRO Nooit meer slapenMelisa Can (Broadly) en Lara Taveirne (auteur en regisseur).

 

De 8 verhalen worden tegelijkertijd op een podium in Amsterdam en Antwerpen voorgedragen door de mooiste stemmen uit de Lage Landen.

Het publiek in beide steden kiest de winnaar van het Rode Oor 2019.

Lucas de Man is net als vorig jaar de gastheer van de finale in de Nieuwe Liefde.

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde i.s.m. Zuiderpershuis, Nooit meer slapen (VPRO), Charlie Magazine, Broadly (Ervaringen van vrouwen en LHBT+ers door VICE) en Mijn Geheim. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden i.s.m. deBuren, De Nieuwe Liefde, Verkadefabriek, Compagnietheater, Vooruit, Marres Maastricht en HKU.

De verhalen zullen gelezen en beoordeeld worden dooooor:

 

Partners